luni, 19 septembrie 2011

Despre optimisim...


"Potrivit unui studiu al cercetătorilor californieni, optimismul, autostima și convingerea că deții controlul asupra propriei vieți țin de tipul de variantă a genei pentru un receptor al oxitocinei cu care ești înzestrat."


"O genă strâns legată de trăsături ale personalității precum optimismul, autostima și convingerea că te afli „la cârma” propriei existențe a fost identificată de un grup de cercetători de la Universitatea California din Los Angeles. Într-un articol publicat în avanpremieră online, pe site-ul revistei „Proceedings of the National Academy of Sciences”, Shelley E. Taylor, care a condus studiul, a explicat că oamenii de știință se aflau în căutarea acestei gene de mulți ani. „Eram convins că trebuie să existe o genă responsabilă de aceste resurse psihologice, dar nu este cea la care mă așteptam”, a precizat cercetătorul.
Gena în chestiune codifică un receptor al oxitocinei (OXTR), un hormon al cărui nivel crește ca reacție la stress și care este asociat unor bune abilități sociale. Într-o poziție specifică, această genă se poate prezenta în două versiuni: o variantă „A” (adenina) și o variantă „G” (guanina), iar mai multe studii anterioare au sugerat că persoanele înzestrate cu cel puțin o variantă „A" au o sensibilitate accentuată la stres, capacități sociale reduse și un risc crescut de a dezvolta afecțiuni psihiatrice."


SURSA: "Le Science"



  ~ Don't worry! Be Happy! ~


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu