sâmbătă, 29 octombrie 2011

"de ce iubim femeile... "

"de ce iubim femeile".... de Mircea Cartarescu ...

~p.s. Multumesc Andra pentru recomandarea ta! *h*u*g* ~

"[...] pentru ca le zambesc tuturor copiilor mici care trec pe langa ele. Pentru ca merg pe strada drepte, cu capul sus, cu umerii trasi inapoi si nu raspund privirii tale cand le fixezi ca un maniac. Pentru ca trec cu un curaj neasteptat peste toate servitutiile anatomiei lor delicate. Pentru ca au un fel de-a gandi care te scoate din minti. Pentru ca iti spun <te iubesc> exact atunci cand te  iubesc mai putin, ca un fel de compensatie. Pentru ca le innebuneste <Angie> al Rolling-ilor. Pentru ca poarta un razboi total si inexplicabil contra gandacilor de bucatarie. Pentru ca sunt femei, pentru ca nu sunt barbati, nici altceva. Pentru ca iau viata in serios, pentru ca par sa creada cu adevarat in realitate. Pentru ca sunt extraordinare cititoare, pentru care se scriu trei sferturi din poezia si proza lumii [...]. "

de ce iubim femeia, "o anumita femeie" ... de <anonim> ....

"[...] pentru ca are un suflet bun, chiar daca incearca sa-l ascunda. Pentru ca reveria o caracterizeaza... Dar nu una pura... ci cu intruziuni de veselie, momente care se nasc si se sting la fel, PE NEASTEPTATE! Sufletul ei? Un amestec de melancolie, romantism, deznadejde, copilarie. Un val mistificator o protejeaza  tot timpul. Nimeni nu ii poate citi gandurile (nu intotdeauna). Pentru sufletul ei... amestec de simtiri care se succed cu o  rapiditate uimitoare, fascinanta!"

2 comentarii:

  1. "iubim femeile pentru ca viata ar fi pustie fara ele" spunea cineva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Partea asta mi-a placut cel mai mult. Mi-a placut pentru ca m-a surprins. Nu stiu de ce, dar ma asteptam la un final sec si parca nu-mi venea sa cred ca incheie asa simplu, frumos si cumva natural. :)

    RăspundețiȘtergere