joi, 28 februarie 2013

how can I ... ?

".......how can i change an eagles way ?
how can i tell a dolphin what to say ?
how can i change a caterpillars life ?
how can i change what i think is right ?
how can i say how wrong this world looks right ?
how can i say this word exists without my ancestors plight......?"

miercuri, 27 februarie 2013

La multi ani, tatucule! :*

                                                                           Love, E.

marți, 19 februarie 2013

~ Handmade with love, care and attention ~ by EllA Design

banner crafty.ro

joi, 14 februarie 2013

"Am pierdut nascandu-ne ceea ce vom pierde murind: 
                                                           TOTUL!"
                                                                                                  Emil Cioran

joi, 7 februarie 2013

15 motive pentru a continua să faci ceea ce iubești, indiferent de ceea ce spun cei din jurul tău.

1. Winston Churchill a rămas repetent în clasa a şasea și a pierdut toate competițiile electorale pentru funcții publice până când, la vârsta de 62 de ani, a devenit prim-ministru. Mai târziu, avea să scrie: “Nu renunța niciodată. Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată – în nimic, mare sau mic, măreț sau neînsemnat. Nu renunța niciodată cu excepţia cazurilor în care o faci pe considerente de onoare sau de bun simţ Niciodată, niciodată, niciodată – nu renunța niciodată.”
2. Thomas Edison era considerat de către profesorii săi “prea prost pentru a învăța ceva”. A fost concediat de la primele două locuri de muncă pentru ca era “neproductiv”. Ca inventator, a avut 1.000 de încercări nereuşite până să inventeze becul. Când un reporter l-a întrebat “Cum v-aţi simţit eșuând de 1.000 de ori?”, Edison a răspuns: “Nu am eșuat de 1000 de ori, ci becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi”.
3. Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta 4 ani şi nu a citit până la 7 ani. Părinţii au crezut era debil mintal, iar unul dintre profesori l-a descris ca fiind “lent la minte, pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat din şcoală şi i-a fost refuzată admiterea la Scoala Politehnică din Zurich.
4. Louis Pasteur a fost un elev mediocru, iar la lucrarea de licenţă s-a clasat pe locul al cincisprezecelea din 22 de studenți la chimie.
5. Henry Ford a dat faliment de cinci ori înainte de a reuşi cu Uzinele Ford.
6. Walt Disney a fost concediat de către un editor de ziar deoarece era “lipsit de imaginaţie şi de idei bune”. A dar faliment de mai multe ori înainte de a construi Disneyland.
7. Fred Astaire a fost catalogat astfel de către directorul MGM în fața căruia, în 1933, a dat primul test: “Nu poate juca. Nu poate cânta. Uşor chel. Poate dansa puțin”. Mai târziu, avea să spună: “Cu cât urci mai sus în carieră, cu atât îți sunt permise mai multe greșeli. Iar odată ajuns în vârf, dacă faci suficiente greșeli, acesta este considerat a fi stilul tău”.
8. Sidney Poitier a fost “răsplătit” astfel de către directorul de casting după prima sa audiție: “De ce nu te oprești din a face oamenii să își piardă timpul și nu te duci să te faci spălător de vase sau ceva?”. A fost momentul în care, îşi aminteşte Poitier, a decis să își dedice viaţa actoriei.
9. Charlie Chaplin a fost iniţial respins de către şefii de la Hollywood pentru că pantomima sa a fost considerată “un nonsens”.
10. Beethoven mânuia penibil vioara, iar profesorul său a spus despre el că “nu există nicio speranţă să devină compozitor”.
11. Van Gogh a vândut doar o singură pictură în timpul vieţii sale. Şi chiar și aceasta surorii unuia dintre prietenii săi. Acest lucru nu l-a oprit să continue să picteze peste 800 de lucrări.
12. Rodin era considerat cel mai slab elev din școală, iar tatăl său s-a exprimat tranșant: “Am un idiot drept fiu”. A fost respins de trei ori la admitere la Ecole des Beaux-Arts.
13. Stravinsky a fost a izgonit din Paris de către critici și de către publicul furios după premiera operei “Încoronarea primăverii”.
14. Jack London a primit şase sute de respingeri din partea editorilor înainte de a vinde prima sa poveste.
15. Jerry Seinfeld “a înghețat” pe scena clubului în care a avut loc prima sa reprezentație și nu a fost capabil să scoată vreun cuvânt. Batjocorit de public, a revenit noaptea următoare şi și-a terminat numărul în aplauze frenetice.

via http://webcultura.ro

                                                            Love, E.

miercuri, 6 februarie 2013



"Can't keep my mind from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, I"

luni, 4 februarie 2013

despre fericire...

... ma intrebam zilele trecute...oare ce e fericirea? asta  dupa un moment de dezamagire... am gasit raspunsuri si unele chiar frumoase! dar am vrut sa aud si de la alte persoane cateva cuvinte despre fericire.
... mai jos, am notat cuvinte intelepte ale celor 10 clasici romani in cautarea fericirii (http://webcultura.ro/10-clasici-romani-in-cautarea-fericirii/)

Asadar, ce este fericirea?


“Fericire perfectă nu există pe acest pământ; aceasta s-a zis de mult timp și de oameni foarte învățați; avem însă ceva care seamănă cu dânsa: avem iluziunea, credința și speranța. Aceste daruri divine compun aci, pentru noi, ceea ce numim fericire.” Nicolae Filimon (1819 – 1865)
“Fericirea este plăcerea sufletului. O simplă senzație, un sunet, o culoare, atingerea mâinii unei femei sau unui copil, dacă angajează sufletul, devine o fericire.” Garabet Ibrăileanu (1871 – 1936)
“Dacă vrei sa ajungi la fericire, atunci pune-ți orice ca țintă, numai un singur nu: fericirea.” Lucian Blaga(1895 – 1961)
“Fericirea este o cumpănire lăuntrica, o armonie, o limpezime interioară, care este totdeauna aceeași în omenire, la deosebiți inși și deosebite epoci.” Mircea Florian (1888 – 1960)
“Dacă fericirea nu ar putea fi atinsă sub nici o formă, oamenii nu ar mai căuta-o.” Nichifor Crainic (1889 – 1972)
“Fericirea care nu durează, nu e fericire – e un mizerabil stupefiant.” Camil Petrescu (1894 – 1957)
“Ciudat: mi se pare că oamenii fug de fericire, nu o caută.” Mircea Eliade (1907 – 1986)
“Toată tehnica feminității e de a pulveriza acea fericire în nenumărate fericiri, într-o succesiune și devenire de fericiri minore. Căci ea pleacă de la ființă și atunci caută devenirea și diversul; în timp ce bărbatul pleacă de la devenire și e însetat de ființă, de unitate. Setea Unului de a se pierde și setea Multiplului de a se readuna.” Constantin Noica (1909 – 1987)
“Fericirea e să fii în afara celor patru pereți, să umbli, să cunoști, să te amesteci cu lucrurile; dacă te oprești, te copleșește tot ceea ce e mai rău în tine.” Emil Cioran (1911 – 1995)
“Fericirea nu înseamnă să ai ceea ce dorești, ci să dorești ceea ce ai.” Octavian Paler (1926 – 2007)

... cred ca si eu merg pe "mana" lui Emil Cioran, si vad in fericire ceea ce a afirmat : “Fericirea e să fii în afara celor patru pereți, să umbli, să cunoști, să te amesteci cu lucrurile; dacă te oprești, te copleșește tot ceea ce e mai rău în tine.” , ... cred ca avea mare dreptate....

.... un gram de adevar gasesc si in ceea ce Octavian Paler afirma : "Fericirea nu înseamnă să ai ceea ce dorești, ci să dorești ceea ce ai.” .... iar in cele din urma... cam la asta se rezuma.... acest cuvant
F E R I C I R E  ...



Love, E.


outfit of the day

 

                                                               via http://indulgy.com/

Love, E.

duminică, 3 februarie 2013

                "Although we are all the same in not wanting problems and wanting a peaceful life, we tend to create a lot of problems for ourselves. Encountering those problems, anger develops and overwhelms our mind, which leads to violence.
              A good way to counter this and to work for a more peaceful world is to develop concern for others. Then our anger, jealousy and other destructive emotions will naturally weaken and diminish." 

                                          ~ Dalai Lama ~